Vi utför ROT-arbeten i hela Höga Kusten.

Nyproduktion i Ö-vik

Vi  har mångårig erfarenhet av nyproduktion, ombyggnation och tillbyggnationer. Vi är verksamma i Köpmanholmen, Bjästa, Husum, Sidensjö, Själevad, Docksta, Ullånger, Domsjö och Örnsköldsvik.

Med kunden i fokus

Vi är inte nöjd när kunden är nöjd. Vi är nöjd när kunden blir imponerad

Varför Lindells Bygg AB

Lindells Bygg AB har byggt upp ett lokalt underleverantörsnätverk inom flera områden. Under åren så har vi byggt upp ett bra kontaktnät med  bl.a. El, VVS, Vent, plattsättning, specialsnickerier, fönsterleverantörer, tak, mark/grund, murare, m.fl. På så sätt kan vi säkerställa att varje projekt får bästa möjliga lösning. Då vi är oberoende tar vi givetvis även in specifika leverantörer på kunds önskemål. Våra kunder får helt enkelt total valfrihet.

Hur kan en nyproduktion eller renovering gå till?

En av de vanligaste frågorna vi får av våra kunder är att de vill bygga men vet inte hur det går till. Därför har vi nedan i korthet beskrivit hur en nyproduktion går till, samt några råd.

Vilka jobb räknas som ROT-jobb och kan du som kund få avdrag för? Du får göra avdrag för arbetskostnaden när du anlitar oss för att utföra reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad (rot). Material och resekostnader ger inte rätt till rot- och rutavdrag.

Några exempel på ROT-arbeten:

  • Utbyggnad

  •  Takbyte

  •  Köksbyte

  • Energirenovering  tex. fönsterbyte, tilläggsisolering, ny ytterdörr

Från första idén till färdigt projekt - Lindells Bygg AB hjälper dig under hela processen

Idéstadie

Först och av allt, sätt dig/er ner tillsammans och tänk igenom: Vad är syftet? Vad vill ni få ut av byggnationen?

Hembesök från oss

Möte på plats där vi går igenom era idéer och visioner. Här tittar vi även på förutsättningar, vad är genomförbart? Kan vi förbättra era idéer ytterligare pga vår erfarenhet?

Kostnad

Löpande kostnader eller fast pris? Du som kund avgör vilken väg du vill ta.

Skarp Offert

Ni erhåller en skarp offert där alla kostnader tydligt redovisas.

Ansvarsdelen

Kontraktskrivning där båda parterna vet exakt hur projektet kommer att utföras och vad respektive part tar för ansvar.

Byggstart

Projektet sätts igång

Löpande kundkontakt

Även om ni gett oss hela ansvaret har vi hela tiden löpande kontakt med er för att säkerställa att projektet blir exakt så som ni tänkt er.

Projektets målgång!

Lindells Bygg AB tar ansvar från första spadtaget tills dess att nyckel passar i dörren. Vi är med er under hela arbetets gång för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Tips och råd

Ritningar inför mötet

Från allra första början är det onödigt att koppla in en arkitekt. Dock hjälper det oss väldigt mycket ifall ni har era tankar nedtecknade på ett papper, eller om ni har en kopia av originalplanritningen.

Idéer

Det finns inga dåliga idéer! Däremot gör dock opåverkbara omständigheter såsom markförhållanden, omgärdande natur och hur ett hus är byggt, att vissa idéer inte kan realiseras. Däremot finns det nästan alltid en lösning runt detta, och Lindells Bygg AB har gedigen erfarenhet av kundanpassade projekt.

Löpande faktura eller fast pris?

Lindells Bygg lägger stor vikt vid transparens vid löpande fakturering, för vår och din skull.
Vid löpande fakturering gäller följande:
  • Vid löpande räkning så redovisas ALLT
  • Varje dag och varje snickare var för sig (aldrig en klumpsumma)
  • Allt material redovisas och kopior från leverantör bifogas (aldrig en klumpsumma)
  • Fakturering sker enligt avtalat intervall. Alltid via mail.

Delad Entreprenad eller Totalentreprenad?

Lindells Bygg lägger stor vikt vid att tillgodose varje kunds önskemål. En del kunder vill vara delaktig i processen, och det är OK för oss. En del kunder vill att vi sköter allt inklusive kontakter med samtliga underleverantörer som behövs, och det kan vi också göra.

Bygglovshandlingar och arkitektförmedling

Lindells Bygg kan hjälpa dig med alla delar av processen om så önskas. Alltifrån bygglovshandlingar, till att förmedla kontakt med arkitekter som gör professionella ritningar av din vision.

Projektuppföljning

Lindells Bygg AB har tät uppföljning med uppdragstagaren. Det kan vara en bra idé om flera personer är beställare att utse en person som håller direktkontakt.

Underleverantörer?

Lindells Bygg AB har under åren byggt upp ett komplett nätverk av underleverantörer för inom (bl.a.) El, Vvs, vent, plattsättning, specialsnickerier, mark/grund, murare m.fl. På så sätt kan vi leverera bästa möjliga lösning till varje projekt.

Kontakta oss

Har du funderingar kring ett projekt? Hos Lindells Bygg AB får du rådgivning, kreativa förslag och vägledning genom hela processen.

Johan Lindell

070-66 555 93

0660 - 555 93

Välkommen att ta kontakt!