Skip to content
  • Snön från er uppfart och plogvall ska placeras på er tomt/mark.
  • Har ni något ömtåligt vid uppfarten, t.ex. kantsten eller buskar, ska detta märkas ut med orange plogkäpp minst 1.5m. Vi kör för tillfället med två maskiner där den minsta skopbredd är 2,6meter. Så plogkäppar måste minst stå 2,75meter mellan varandra.
  • Snö från takskottning/takras kommer inte att tas bort under ordinarie plogsväng. Även bortforsling av snö till annan plats. Det beställs separat och ingår inte i kostnaden för snöröjningen av uppfarten.
  • Ni får en faktura i brevlådan med förfallodatum den 25 december. Om ni har fullt utnyttjat RUT-avdrag för året kan ni vänta med fakturan i 10 dagar och betala den senast den 5 jan. OBS! Det är alltså betaldatumet som styr vilket år RUT-avdraget hamnar på. På så sätt är det du som styr på vilket år du vill att RUT-avdraget nyttjas.
  • När er gata har plogats röjer vi. Dock kan vi inte vara överallt samtidigt, direkt efter gatuplogningen, eftersom vårt plogområde tar upp emot 12 timmar att röja.
  • Vi åker ut när Ö-viks kommun kallar ut för en allmän plogsväng av vägar. Deras gräns är cirka 6 centimeter blötsnö eller cirka 9 centimeter kall snö. Alltså kommer vi ej att åka ut och röja om det kommer mindre än kommunens gränser. OBS! bor du vid en väg där tex. SVEVIA sköter så har dom tätare intervall/gränser. På förvinter och våren kan kommunen ibland skicka ut maskiner på punktinsatser på vissa vägar. Vi kommer inte att ta plogvallar vid dessa tillfällen utan bara vid en allmän utkallning enligt Örnsköldsviks utkallningsrutin av alla vägar i Bjästa/Köpmanholmen.
  • Vid utkallning från kommunen så skickar vi ut ett SMS till samtliga avtalskunder där vi meddelar att vi påbörjar snöröjning. På så sätt har du koll på att vi är på väg till er.
  • Priset för snöröjning hela vintern är från 2875 kr för hela uppfarten. Vill ni endast ha hjälp med plogvallen så är priset 2000 kr. Alla priser är efter RUT-avdrag som vi sköter automatiskt.